Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over een product, reiniging of recycling? Dan kun je hier alles vinden. Toch niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact met ons op!

Algemeen

Circulware is een Nederlands product en wordt in Gemert, Noord-Brabant geproduceerd. Lekker lokaal dus! Dat is goed voor het milieu, omdat we geen producten hoeven te importeren. Plus, het geeft ons de kans om de controle te houden over het productieproces en ervoor te zorgen dat elk Circulware-item met de grootste zorg wordt gemaakt.

Ik snap je bezorgdheid! Maar wist je dat niet alle plastic hetzelfde is? Bij Circulware gebruiken we hoogwaardig plastic dat 100% recyclebaar is. Dat betekent dat onze producten keer op keer gerecycled kunnen worden, waardoor we de afvalberg helpen verminderen. Plastic kan dus duurzaam zijn als het op de juiste manier wordt gebruikt en gerecycled.

Dat leggen we je graag uit. Een voordeel van plastic is dat het duurzaam en veelzijdig is. Het kan lang meegaan en worden hergebruikt, zoals bij onze Circulware producten. Daarnaast is plastic is licht van gewicht, wat transportkosten en CO2 uitstoot kan verlagen. Een nadeel van plastic is dat het langzaam afbreekt in de natuur en microplastics kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk om bewust om te gaan met plastic en te kiezen voor recyclebare en herbruikbare opties, zoals Circulware!

Onze producten worden gemaakt van 100% Polypropyleen (PP). Dat is een sterke en veelzijdige kunststof die perfect is voor herbruikbare verpakkingen. Het is vaatwasserbestendig, kan in de diepvries en magnetron en het is volledig recyclebaar. We zorgen er dus voor dat Circulware producten niet alleen duurzaam zijn in gebruik, maar ook in materiaalkeuze!

Bij Circulware focussen we ons momenteel op 100% recyclebaar plastic zoals Polypropyleen (PP). Dit materiaal heeft al bewezen erg duurzaam te zijn en kan herhaaldelijk gerecycled worden. We blijven echter altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Dus wie weet, in de toekomst zouden we ook biobased materialen kunnen overwegen. We blijven ontwikkelen en zorgen dat we de meest duurzame keuzes maken voor onze producten en het milieu!

We bieden een breed scala aan kleuropties voor onze Circulware items. Van transparant en wit tot groen, blauw en beige. Een aantal van onze producten kun je personaliseren met een IML. Neem contact met ons op om de beschikbare kleuren en mogelijkheden te bespreken!

Circulware-verpakkingen en serviesgoed zijn anders dan traditionele wegwerpopties omdat ze ontworpen zijn voor hergebruik. In plaats van eenmalig gebruik, kunnen onze producten keer op keer worden gebruikt. Dit bespaart veel afval en vermindert de belasting van het milieu.

Het gebruik van Circulware-verpakkingen en serviesgoed biedt tal van voordelen. Voor klanten betekent het dat ze kunnen bijdragen aan duurzaamheid door herbruikbare producten te gebruiken. Het is ook kostenefficiënt omdat je niet steeds nieuwe wegwerpopties hoeft te kopen. Voor het milieu betekent het minder afval en een lagere CO2-uitstoot door verminderde productie en transport.

Absoluut! Circulware-producten zijn veilig voor voedselcontact. Ze voldoen aan alle wettelijke voorschriften en normen voor materialen die in contact komen met voedsel. Jij en je gasten kunnen met een gerust hart genieten van je maaltijd, wetende dat onze producten veilig en betrouwbaar zijn.

End-of-life / Recycling

Van het gerecyclede materiaal kunnen we verschillende nieuwe producten maken, zoals dienbladen of andere producten die niet met voedsel in contact komen. Helaas is het momenteel door de wetgeving nog niet toegestaan om van een PP beker een PP beker te maken. Wij verwachten dat dit in de nabije toekomst wel mogelijk zal zijn en staan te popelen om de cirkel écht helemaal rond te maken. We zorgen er altijd voor dat het gerecyclede materiaal zo efficiënt mogelijk wordt benut en opnieuw wordt ingezet.

Wanneer je je end-of-life producten retourneert, zorgen wij ervoor dat ze op de juiste manier worden gerecycled. We geven je een vergoeding voor de retourname van de producten. Daarnaast krijg je de voldoening dat je hebt bijgedragen aan het verminderen van afval en het bevorderen van circulariteit!

Het hergebruikssysteem van Circulware is eenvoudig. Nadat je onze producten hebt gebruikt, kun je ze terugbrengen naar de partij van wie je ze hebt geleend. In de nabije toekomst komen er oplossingen, zodat je niet terug hoeft naar waar ze vandaan kwamen, maar kan je ze op publieke drukbezochte locaties inleveren. Hierover hoor je meer zodra het in kannen en kruiken staat. De producten worden na gebruik grondig gereinigd en klaargemaakt voor hergebruik. Dit sluit de cirkel van circulariteit. Neem contact met ons op voor meer informatie over het retourneren van je gebruikte producten.

Als Circulware-producten het einde van hun levensduur bereiken, worden ze niet zomaar weggegooid. We nemen de producten terug en zorgen ervoor dat ze gerecycled worden. Op deze manier sluiten we de cirkel van circulariteit en verminderen we de impact op het milieu. Dus geen zorgen, je gebruikte Circulware-producten krijgen een tweede leven!

Gebruik

Circulware producten kunnen honderden keren worden hergebruikt, afhankelijk van hoe goed ze worden verzorgd. Ze zijn ontworpen om vele wasbeurten te doorstaan en keer op keer te worden gebruikt. Je kunt er lang van genieten voordat ze hun end-of-life bereiken!

Een Circulware product kan niet meer geschikt zijn voor hergebruik als het beschadigd, versleten of gebroken is. We raden aan om de producten goed te inspecteren en bij twijfel contact met ons op te nemen. We willen ervoor zorgen dat alleen de beste en veiligste producten in omloop blijven.

Als een Circulware product niet meer geschikt is voor hergebruik, nemen wij het terug. We hebben een recyclingprogramma waarbij we de producten verzamelen en ze op de juiste manier recyclen. Op deze manier sluiten we de circulaire cirkel en geven we de materialen een tweede leven.

Ja, absoluut! Circulware items zijn bestand tegen koude temperaturen in de diepvries en kunnen veilig worden gebruikt in de magnetron, maar niet in de oven. Dus je kunt ze gerust gebruiken voor het invriezen, opwarmen of bereiden van voedsel.

Nee, de huidige lijn Circulware producten zijn niet lekdicht. Desalniettemin zijn ze ontworpen om voedsel veilig te bewaren en te transporteren zonder. Je kunt erop vertrouwen dat onze producten betrouwbare verpakkingen zijn voor allerlei soorten voedsel en dranken. Op de achtergrond zijn we druk bezig met een lijn van Circulware producten die lucht- en lekdicht zijn, dus houdt ons programma goed in de gaten!

Ja, onze Circulware producten zijn goed stapelbaar. Ze zijn ontworpen met stapelmogelijkheden in gedachten, zodat je ruimte kunt besparen bij opslag en transport. Dit maakt ze handig en efficiënt in gebruik, vooral voor horeca en cateringdoeleinden.

Ja, de Circulware producten zijn over het algemeen krasbestendig. Ze zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen dagelijks gebruik en stoten. Echter, om krassen te voorkomen, raden we aan om ze te gebruiken met Circulware bestek, omdat dit de beste combinatie is van kunststof op kunststof.

Bij normaal gebruik gaan Circulware-producten lang mee. Onze producten zijn ontworpen om bestand te zijn tegen herhaaldelijk gebruik en zijn gemaakt van duurzaam materiaal. De levensduur kan variëren, afhankelijk van het specifieke product en de gebruiksomstandigheden, maar je kunt erop rekenen dat ze honderden keren mee gaan.

Ja, je kunt Circulware-producten veilig in de vaatwasser gebruiken. Ze zijn vaatwasmachinebestendig en kunnen keer op keer grondig worden gereinigd. Wat betreft de magnetron, alle Circulware-producten zijn geschikt voor de magnetron, maar niet voor een oven.

Technologieën

Ja, we kunnen QR-codes aanbrengen op de Circulware items. Dit biedt mogelijkheden voor het toevoegen van informatie, zoals productdetails, instructies of traceerbaarheid. Neem contact met ons op om de specifieke vereisten en opties te bespreken.

Ja, we hebben een registratiesysteem voor de Circulware items. Elk item kan worden geïdentificeerd en getraceerd, wat helpt bij het beheer en de terugname van de producten na gebruik. Dit zorgt ervoor dat de items in de circulaire stroom blijven en op de juiste manier kunnen worden gerecycled.

Ja, we hebben inzamelstations beschikbaar waar je de Circulware items kunt retourneren. Deze inzamelstations kunnen worden aangepast met je eigen logo, zodat het perfect bij je branding past. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en het personaliseren van de inzamelstations.

Reiniging

Natuurlijk! We begrijpen dat reinigen op locatie niet voor iedereen mogelijk is. Daarom bieden we een reinigingsservice aan voor Circulware producten. Wij werken samen met verschillende partners die zorgen voor de grondige reiniging, zodat ze weer klaar zijn voor hergebruik. Neem contact met ons op voor meer details over deze service.

Ja, zeker weten! Onze Circulware items zijn ontworpen om gemakkelijk te reinigen en te drogen. Ze kunnen veilig worden gereinigd met de hand of in een vaatwasser.

De verantwoordelijkheid voor de hygiëne en reiniging van de Circulware producten ligt meestal bij de eigenaar van de producten. Als je ervoor kiest om de producten zelf te reinigen, zorg er dan voor dat je dit grondig en volgens de juiste procedures doet. Als je liever de reiniging uit handen wilt geven, bieden wij een reinigingsservice aan. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze service.

Huren

Ja, je kunt de producten van Circulware ook huren. Het huren van Circulware werkt op basis van een overeenkomst waarin de huurperiode en voorwaarden worden vastgelegd. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en details van het huren van onze producten te bespreken.

Absoluut! We begrijpen dat je soms alleen voor een specifieke gelegenheid herbruikbare verpakkingen nodig hebt. We bieden de mogelijkheid om ook voor een kortere periode te huren, zoals voor evenementen. Neem contact met ons op voor meer informatie en om de opties te bespreken die bij jouw behoeften passen

Partners/klanten

Je kunt Circulware-producten kopen via verschillende kanalen. We werken samen met horeca groothandels en distributeurs, dus je kunt onze producten daar vinden. Daarnaast kun je ook rechtstreeks bij ons bestellen indien de aantallen hoog genoeg zijn. We zorgen ervoor dat onze producten gemakkelijk toegankelijk zijn, zodat je kunt genieten van duurzame verpakkingen en serviesgoed.

Ja, Circulware heeft partnerships met andere organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid. We geloven in samenwerking en streven ernaar om een bredere impact te maken. Door samen te werken met gelijkgestemde organisaties, kunnen we onze krachten bundelen en duurzaamheid nog verder bevorderen. Samen maken we een verschil!

Branding mogelijkheden

Absoluut! Bij Circulware bieden we aangepaste brandingsopties. Je kunt je logo, merknaam of andere ontwerpen laten bedrukken op onze producten. Op deze manier kun je je merk laten opvallen en een duurzame boodschap uitdragen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden van aangepaste branding.

Wordt een Circulware gebruiker!

Benieuwd hoe je de overstap kan maken?