Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zitten er schadelijke stoffen in onze herbruikbare Circulware bekers?

Wellicht heb je er iets over voorbij zien komen: het recente onderzoek door Stichting Tegengif, in samenwerking met McGill University, heeft aangetoond dat herbruikbare plastic drinkflessen voor kinderen schadelijke weekmakers kunnen lekken, met name Di-isobutylftalaat (DIBP). Dit nieuws heeft logischerwijs veel vragen en zorgen opgeroepen bij veel Nederlanders. Bij Circulware begrijpen we je zorgen en willen we graag uitleggen hoe wij ervoor zorgen dat onze producten veilig zijn en voldoen aan de strengste regelgeving.

Onze Producten en Veiligheidsmaatregelen

Onze Circulware producten worden in Nederland (Gemert) geproduceerd met polypropyleen (PP) als grondstof. We garanderen dat al onze producten voldoen aan de hoogste voedselveiligheidseisen zoals vastgelegd in de Europese wetgeving, waaronder:

  • EC Regulation 1935/2004: Over materialen en voorwerpen die bestemd zijn om met levensmiddelen in contact te komen.
  • GMP 2023/2006: Goede praktijken voor de productie van materialen en voorwerpen die bestemd zijn om met levensmiddelen in contact te komen.
  • Plastics Regulation 10/2011/EC: Specifieke eisen voor kunststoffen die bedoeld zijn voor contact met levensmiddelen.
  • REACH 1907/2006/EC: Registreert, evalueert, autoriseert en beperkt chemische stoffen.

Onze producten worden getest door een extern geaccrediteerd laboratorium op verschillende parameters zoals migratie van stoffen, aanwezige metalen, en primaire aromatische amines (PAA’s). Deze tests worden uitgevoerd op basis van herhaald gebruik, waarbij alle typen voedsel en temperaturen tot 120 graden worden getest. Dat is vele malen hoger dan de temperatuur van je vaatwasser.

“Onze producten voldoen aan de strenge Europese regelgeving die het gebruik van dergelijke stoffen beperkt.”

Weekmakers en Veiligheid

Onderzoeksresultaten en Leveranciersverklaringen

Hoewel we zelf geen testresultaten kunnen verstrekken, verkrijgen we verklaringen van onze leveranciers die bevestigen dat onze producten aan alle relevante limieten voldoen. De tests voor DIBP worden door een leverancier in onze keten uitgevoerd, en we vertrouwen op hun expertise en naleving van de regelgeving om de veiligheid van onze producten te waarborgen.

Conclusie

We begrijpen de bezorgdheid die is ontstaan door het onderzoek van Tegengif.nl en willen je geruststellen dat we bij Circulware de hoogste prioriteit geven aan de veiligheid van onze producten. We blijven ons inzetten voor de gezondheid en het welzijn van onze consumenten door te zorgen dat onze producten voldoen aan de strengste voedselveiligheidsnormen.

Heb je vragen of zorgen over onze producten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen en alle mogelijke vragen te beantwoorden.

Dit kun je ook lezen

Wat misschien ook interessant is voor je om te lezen.

Lasergraveren op Plastic: Personaliseer je Herbruikbaar Servies!

Personaliseer je herbruikbare bekers en glazen!

De tijd tikt! Vanaf 2024 gelden er nieuwe regels met betrekking tot wegwerpplastics.

De wereld van wegwerpplastics ondergaat een

Catalogus aanvragen.